Van traditie naar ambitie!

Over ons

Wij zijn een ambitieuze onderwijsorganisatie waar zo'n 800 betrokken medewerkers op 28 basisscholen zorgen dat circa 6.700 leerlingen het fundament krijgen om zich te ontwikkelen tot volwaardige deelnemers aan onze samenleving. Hiermee zijn wij de grootste aanbieder van primair onderwijs in de Duin- en Bollenstreek.  

Samen met onze scholen maken wij het mogelijk om uitdagend en toekomstgericht onderwijs aan te bieden in een veilige, gezonde omgeving. Onderwijs waar wij trots op zijn. Onderwijs waarin vertrouwen en duurzaamheid centraal staan, waar onze leerlingen steeds meer eigenaar worden van hun eigen ontwikkeling en zich voorbereiden op hun toekomst. Onderwijs dat verwondert en dat aansluit bij onze creatieve en ondernemende regio.  

Sophia Scholen wil iedere leerling een ruim voldoende basis bieden, ongeacht afkomst, omgeving en steun thuis en we zien het als onze plicht om van alle leerlingen hoge verwachtingen te hebben, hen op weg te helpen en mee te geven wat ze nodig hebben.  

Geïnspireerd op onze vijf kernwaarden: verwondering, vertrouwen, verbinding, duurzaamheid en eigenaarschap, hanteren wij het Koersplan 2022-2026 ‘Van traditie naar ambitie’.